Premii acordate FNSA

2002

Marele Premiu „Choucri Cardahi“ acordat Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţă şi Artă de către Institutul Franţei, în cadrul şedinţei solemne anuale a Academiei de Ştiinţe Morale şi Politice. Paris

2003

Premiul „Perseverenţă în Excelenţă„ acordat de către Banca Comercială Română, în cadrul celei de-a treia ediţii a premiilor B.C.R.

2014

19 noiembrie: Premiul Editorul anului 2013 acad. Eugen Simion pentru coordonarea Colecției „Opere fundamentale” a Editurii Fundației Naționale pentru Știință și Artă. Ediția a XVI-a a Galei Premiilor APLER (Asociația Publicațiilor Literare și Editurilor din România). Partenerii Galei sunt Opera Scrisă.ro – societate de gestiune a drepturilor de autor şi Cramele Sarica Niculiţel. Parteneri media: Radio România Cultural, Cultura, Observatorul Cultural şi Agenţia de Carte.ro.

7 noiembrie: Ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa al Universității „Babeș-Bolyai” domnului Acad. Eugen Simion pentru valoarea excepțională a operei sale de critic și istoric literar, pentru contribuția sa majoră la dezvoltarea învățământului Universitar și pentru promovarea consecventă a creațiilor fundamentale ale literaturii române.